Despre BITNET - CCSS
........

 

BITNET-CCSS este o companie privata mica, inregistrata in Cluj-Napoca, Romania, care este activa din 1993 in domeniul cercetarii si consultantei tehnologice.

BITNET dispune de propria infrastructura de cercetare, una dintre cele mai bune din Romania in domeniul experimentelor de comunicatii satelitare si supraveghere spatiala, incluzind un laborator de cercetare in Cluj-Napoca si un poligon aflat la 1150 m altitudine, la Marisel, pentru efectuarea de experimente in conditii de liniste eletromagnetica si departe de lumini artificiale. BITNET are de asemenea acces la facilitati complementare detinute de cateva organizatii partenere.

Imagine din poligonul de comunicatii satelitare si supraveghere spatiala detinut de BITNET. Aflat la Marisel, cca. 55 Km de birourile noastre din Cluj-Napoca. Cateva dintre antenele pentru receptia satelitilor aflati pe diverse tipuri de orbite sau a reflexiilor pe ionosfera si observatorul astronomic dotat cu cupola de 3 m diametru, complet automatizata - poligon in dezvoltare.

Echipa actuala a BITNET consta dintr-un nucleu de angajati pe perioada nedeterminata si colaboratori pe perioada determinata, in cadrul unor proiecte. Este solutia noastra pentru a mentine costurile scazute si un grad mare de flexibilitate.

PRINCIPALELE DOMENII DE CERCETARE SI AFACERI: aplicatii ale comunicatiilor satelitare, radiotelescoape de mici dimensiuni pentru receptia datelor satelitare, prototipuri de senzori de supraveghere a obiectelor spatiale pe diverse orbite (optic si radio) si tehnologii informatice.

BITNET a oferit de-alungul anilor suport tehnic pentru dezvoltarea unor componente ale programului spatial din Romania si a participat la activitati internationale in domeniul spatial (in cadrul NATO, ESA, Comisia Europeana, etc.). BITNET a implementat pana in prezent peste 50 de proiecte de cercetare-dezvoltare si industriale, multe dintre ele in parteneriat cu universitati, institute de cercetare si companii multinationale.

MAI MULT DESPRE BITNET CCSS: